Ogrodzenia na czas budowy
Regulamin forum
Sponsor forum - Ogrodzenia betonowe - Artykuły eksperckie: - Ogród i podwórko - zobacz firmy budowlane z kategorii: Firmy budownictwo
Sponsor forum - Ogrodzenia betonowe - Artykuły eksperckie: - Ogród i podwórko - zobacz firmy budowlane z kategorii: Firmy budownictwo
-
Ogrodzenia na czas budowy
Mam pytanie dotyczące ogrodzenia miejsca budowy, czy każdą budowę trzeba ogradzać? A jeśli tak to, jak sobie z tym poradzić? Czy wystarczy, jak postawimy jakieś ogrodzenia przenośne? Bo w sumie nie wiem, czy nie postawić po prostu normalnego płotu na sam początek, choć wolałbym teraz przeznaczyć pieniądze na inne rzeczy.
Re: Ogrodzenia
Budowę należy zabezpieczyć, tak stanowią przepisy prawa budowlanego i BHP. Jesteś zobowiązany do zabezpieczenia wszelkich niebezpiecznych miejsc na budowie przed ludźmi i zwierzętami. Lepiej jest zamontować ogrodzenie przenośne niż inwestować w stałe. Zawsze istnieje ryzyko, że podczas prac budowlanych może dojść do uszkodzenia stałego ogrodzenia. Przenośne ogrodzenie wykonane z paneli Tempofor spełniają wszelkie wymogi prawa budowlanego i BHP. Jeśli nie obawiasz się kradzieży wystarczy zwykła siatka tymczasowa, którą zamontujesz na jakichkolwiek słupach, np. na drewnianych palach.majster_klepka pisze:Mam pytanie dotyczące ogrodzenia miejsca budowy, czy każdą budowę trzeba ogradzać? A jeśli tak to, jak sobie z tym poradzić? Czy wystarczy, jak postawimy jakieś ogrodzenia przenośne? Bo w sumie nie wiem, czy nie postawić po prostu normalnego płotu na sam początek, choć wolałbym teraz przeznaczyć pieniądze na inne rzeczy.

Z ogrodzeniem mam problem, ponieważ atakuje je rdza... wydałem sporo pieniędzy, żeby ogrodzić całą działkę i nie wiem co z tym zrobić teraz.
Znam Twój problem. Ja już dawno mam to za sobą, ale idzie załamać ręce. Kup sobie Nanoprotech i nie będziesz więcej miał problemu z korozją 

Najlepsze jest ogrodzenie tymczasowe. Koledzy mają rację.
Ja tam raczej nie lubię prowizorki.
najtaniej chyba wychodzi prosta siatka budowlana
Ale nie zawsze to dobrze wygląda
Ja mam siatkę właśnie zwykłą ciętą i powiem wam że też daje radę