Buda dla psa ZIMĄ
Regulamin forum
Sponsor forum - Ogrodzenia betonowe - Artykuły eksperckie: - Ogród i podwórko - zobacz firmy budowlane z kategorii: Firmy budownictwo
Sponsor forum - Ogrodzenia betonowe - Artykuły eksperckie: - Ogród i podwórko - zobacz firmy budowlane z kategorii: Firmy budownictwo
Re: Buda dla psa ZIMĄ
Hejka wam! No właśnie - steropian się sprawdzi jeśli chodzi o tego typu rozwiązanie. Sam mam budę dla psa i impregnuje drewno raz na rok.
Buda dla psa powinna być dostosowana wielkościowo do psa. Mały piesek nie może miec ogromnej budy ponieważ będzie mu tam zimno.
Ja robiłam w zeszłym sezonie 'budę' dla bezpańskich kotów, które lubią przychodzić do mnie na podwórko. Może to zabrzmi śmiesznie, ale zwykłe kartonowe pudło okleiłam dookoła styropianem, w jednej ściance wycięłam wejście, potem wszystko owinęłam paroma warstwami stretchu i już. Koty mieszkały tam całą zimę, a w środku było sucho i ciepło.
Użyj raz Vidaronu i na parę lat będziesz mieć spokój. Przecież to też szkodliwy środek, pies może nie mieć zbyt dobrych odczuć z takiego corocznego ładowania impregnatu w miejsce, gdzie mieszka.

-
Styropian od środka i zabezpieczyc
Styropian? A nie można czymś innym zastąpić?
Ja tam robiłem samemu budę dla psa
Zazwyzaj się daje styropian żeby ocieplić budę zimą psu. Ja też nie wiem czy potem, nie ma to tez wpływu np latem. Nie wiem czy czasem dzięki takiemu rozwiązaniu pies ma możliwość ochłodzenia się w tej budzie. Tak mi się wydaje, ze tak to działa. Chociaż.... jak wpada ciepłe powietrze, to wątpię, żeby potem w tej budzie było chłodno, wręcz odwrotnie. Analogicznie, jak masz ocieplony dom, nagrzejesz zimą, to potem fajnie się to ciepło utrzymuje, latem z kolei jest mega fajnie chłodno, ale jak wpuścisz gorące powietrze, to potem też ciężko jest :/ bo gorąco sie robi.
Z tym styropianem tak to właśnie wygląda .