MT Jeżyna - buduje, zdjęcia, rozwiązania,
Re: MT Jeżyna - buduje, zdjęcia, rozwiązania,
witaj
my nie kupiliśmy kosztorysu bo zawsze moim zdaniem mija sie z rzeczywistością ale znalazłam w necie na stronie
http://www.ru.projektygotowe.com/projek ... ialow.html
takie orientacyjne zestawienie i według tego wyszło nam taniej, ale wiadomo to zależy od dobrej negocjacji z hurtownią budowlaną i dobrych fachowców
my nie kupiliśmy kosztorysu bo zawsze moim zdaniem mija sie z rzeczywistością ale znalazłam w necie na stronie
http://www.ru.projektygotowe.com/projek ... ialow.html
takie orientacyjne zestawienie i według tego wyszło nam taniej, ale wiadomo to zależy od dobrej negocjacji z hurtownią budowlaną i dobrych fachowców
-
Witam
Właśnie zamierzamy z męzem kupić ten projekt domku i prośba do budujących czy macie kosztorys?????????Jeśli ktoś ma to może by podesłał na maila będę bardzo wdzięczna
ania.kolec@wp.pl
Właśnie zamierzamy z męzem kupić ten projekt domku i prośba do budujących czy macie kosztorys?????????Jeśli ktoś ma to może by podesłał na maila będę bardzo wdzięczna
ania.kolec@wp.pl
A czy ktoś z Państwa buduje może ten dom z podpiwniczeniem?
Podpiwniczenia chyba autor nie przewidywał, ja zbieram się z zamiarem nagrania filmu i udostępnieniu go na YT.
A budowę kontynuuje za 2-3 tygodnie, zaczynam od docieplenia.
A budowę kontynuuje za 2-3 tygodnie, zaczynam od docieplenia.
Mirek,
czekamy niecierpliwie na film na YT
.
Na pewno będzie on bardzo pomocny.
Czy Ktoś obecny na forum ma już jakieś nowe zdjęcia????
Może ktoś ma juz wykończone wnętrza, jeśli tak to poprosimy jakieś fotki.
Czy może ktoś podać szacunkowe koszty budowy SSZ ???
Jak mają się one do kosztorysu dostępnego internecie?
Też zastanawiam się nad budowom Jeżyny i chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami się muszę liczyć.
Wydaje mi się, że jeżyna jest dość prostym i tanim w budowie domem.
czekamy niecierpliwie na film na YT

Na pewno będzie on bardzo pomocny.
Czy Ktoś obecny na forum ma już jakieś nowe zdjęcia????
Może ktoś ma juz wykończone wnętrza, jeśli tak to poprosimy jakieś fotki.
Czy może ktoś podać szacunkowe koszty budowy SSZ ???
Jak mają się one do kosztorysu dostępnego internecie?
Też zastanawiam się nad budowom Jeżyny i chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami się muszę liczyć.
Wydaje mi się, że jeżyna jest dość prostym i tanim w budowie domem.
-
Wkrótce zabieramy się za budowę wg projektu Jeżyna jednak wprowadzamy kilka istotnych zmian główne to antresola nad salonem i wentylacja z rekuperacją. Czy ktoś już realizuje wentylację mechaniczną z rekuperatorem, a może u kogoś z was taki rodzaj wentylacji funkcjonuje? Bardzo liczę na sugestie bo ta część planu przekracza moją wyobraźnię a jedyne opinie i opisy jakie znajduję to reklamy albo moderowane niby prywatne oceny. Załączam wizualizację mojego projektu może stanie się dla kogoś inspiracją. Pozdrawiam wszystkich na forum. maciej384@gmail.com
- Załączniki
-
- jezyna 3d 006 60.jpg
- (18.6 KiB) Pobrany 461 razy
-
- jezyna 3d 004 60.jpg
- (23.36 KiB) Pobrany 461 razy
Szczerze powiem, że nie podoba mi się ten pomysł. Szkoda tracić tyle przestrzeni. Wolę mieć cztery pokoje na poddaszu - tak jak u Asi i Przema przerobimy, żeby były dwa identyczne pokoje. Pozdrawiam 

Witam, dla mnie też ten pomysł z antresolą nie jest udany, pokoje na górze wydaja się małe a można tak fajnie zaplanować górę ale oczywiście każdy planuje jak chce. Z tego co widzę schody są połączone z salonem a my tego rozwiązania nie chcemy gdyż tak jest u naszych znajomych i dzieciaki biegają i wszędzie hałas, kurz....
Mirek czekamy na film i zdjęcia......
Mirek czekamy na film i zdjęcia......
Co do przeróbki Sławki i Macieja to powiem szczerze że mój kolega buduje obecnie inny dom i zrezygnował w 100% z poddasza na rzecz szklanego dachu w salonie
)
Czarek, ja też tak zakładałem, jednak niestety, wyjdzie więcej jak zakładali w projekcie - gwarantuje Ci to, stan surowy zamknięty 180netto, pod klucz 300k na pewno

Czarek, ja też tak zakładałem, jednak niestety, wyjdzie więcej jak zakładali w projekcie - gwarantuje Ci to, stan surowy zamknięty 180netto, pod klucz 300k na pewno
Mirek,
w takim razie wyjdzie mniej więcej tyle co jest w kosztorysie.
W kosztorysie jest 330 tys zł.
w takim razie wyjdzie mniej więcej tyle co jest w kosztorysie.
W kosztorysie jest 330 tys zł.