Papa na dachu
Re: papa na dachu
Nikt raczej nie buduje dzisiaj domów w stylu "po niemieckim" z prstym dachem w kształcie stodoły. Zadnej blachy i zadnej papy - dla mnie w gre wchodzi tylko dachówka a co do firmy to widzę, że braas robi dobre materiały!
jezeli jest mozliwosc pozwalają na to fundusze i jest dach ze spadem to zedcydowanie dachówka a nie blacha! moze to przwyzyczajenie z lat mlodosci ale dzis przy obecnych cenach i dostepnosci produktow to malo kto wybiera blache.
teraz juz raczej nie buduje sie domów z płaskim dachem, a jeżeli nawet ot nie kładzie sie na nie papy !! litości !! ja każdemu i zawsze mówie że dachówka to jedyna rozsądna inwestycja
no obecnie jeżeli dach jest płaski to zazwyczaj albo ktoś robi zielony dach, albo wysypuje dach takim kruszywem, jak sie myle to proszę mnie porpawić
sa jakies takie pokrycia z bitumitu czy z czegos, takie smoliste i one maja wysyp jakis kamyczkow na wierzchu, ale to jest dobre na dzialce altane obic a nie na dom klasc. porzadnego braasa trzeba kupowac na dom i spokoj na lata
Tworek mądrze gadasz. Dokładnie, "fiu bździu" to na dacze i inne rozrywkowe klimaty. Dom ma wygladac porzadnie
nie tylko wygladac hehe ten dach ma sluzyc na lata, a nie czlowiek ma sie stresowac kazdej nocy czy cieknie cz nie cieknie, czy trzeba juz remontowac czy jeszcze nie
PCMB ma też dobre materiały. Dach to najważniejszy element, nie ma co na tym oszczędzać. Kupowałem w PCMB papę, tanio mnie to wyszło, ale dlatego, że była akurat promocja, a jakość ta sama:)
matko to ktos jeszcze uzywa papy jako pokrycie dachu? masakra