Jakie drzwi zewnętrzne do domu polecacie?
Jakie drzwi zewnętrzne do domu polecacie?
Witam, od niedawna mam już rozpoczęte prace budowlane i trzeba się też zastanowić nad wyborem drzwi zewnętrznych. Macie może w tym doświadczenie? Zaznaczę, że mieszkam na przedmieściach, więc istotne jest dobrze zabezpieczenie drzwi, a po za tym chciałbym, by po prostu drzwi ładnie wyglądały. Dobrze, jak by miały przeszklenia (oczywiście z szyby antywłamaniowej).
Re: Jakie drzwi zewnętrzne do domu polecacie?
może przeszklone?
Jeżeli chodzi o dobrą ochronę antywłamaniową to od razu przyszły mi na myśli drzwi od firmy Gerda. Oni bez wątpienia słyną z dobrych zamków. Na ich stronie internetowej powinieneś znaleźć ciekawe modele z dobrym wyszczególnieniem jakiej klasy zamek posiada każdy z modeli.
potężne, to na pewno
Dzięki za wskazówkę z tymi drzwiami od Gerdy. Też trochę słyszałem o tej firmie, że słyną przede wszystkim z dobrej klasy zamków, ale jak to jest z ich wyglądem, bo nie chciałbym tylko wybierać z kilku modeli?
drzwi z gerdy... masz też dużo innych firm, nie zamykaj się na jedną, to ma wyglądać w sumie, masz inne porządne firmy, nie wiem Fakro czy coś
drewno ze wstawkami okiennymi
Drzwi drewniane są na pewno dość drogie. Można się zastanowić nad drzwiami panelowymi jakie oferuje właśnie Gerda i o takich drzwiach myślałem, by tutaj polecić. Wewnątrz są stalowe, a na zewnątrz pokryte wymiennymi panelami.Kamra pisze:Nie polecam metalowych w nasłonecznionym miejscu, czyli pozostaje drewno.
Stawiałabym jednak na drewniane.
To inwestycja na dłuższy czas, więc chyba warto wydać trochę więcej.
To inwestycja na dłuższy czas, więc chyba warto wydać trochę więcej.
Dzięki za porady. Faktycznie zrobiłem sobie analizę ile takie drzwi czysto drewniane kosztują i jednak bym się bardziej skłaniał ku opcji, którą ma firma Gerda, czyli drzwi panelowe. Nawet gdyby (odpukać) coś się z nimi stało po zewnętrznej stronie, np. by się uszkodziły, to chyba zawsze taniej i łatwiej jest wymienić te drewniane panele. Mientus, rozumiem, że takie posiadasz u siebie? Jaki konkretnie model?