Rekuperacja - montaż w domu z wentylacją grawitacyjną
Regulamin forum
Artykuły eksperckie - Wykończeniówka - zobacz firmy budowlane z kategorii: instalacje centralnego ogrzewania
Artykuły eksperckie - Wykończeniówka - zobacz firmy budowlane z kategorii: instalacje centralnego ogrzewania
Rekuperacja - montaż w domu z wentylacją grawitacyjną
Czy jest możliwość zamontowania rekuperacji w domu 15-letnim? wentylacja grawitacyjna działa jakby chciała a nie mogła, mamy problemy z grzybem, wilgocią, okna muszą być non stop rozszczelnione a zapachy z zewnątrz nie zawsze mi odpowiadają (mieszkam na wsi) nie mówiąc o stratach ciepła :/ czytałem o tej rekuperacji, tylko czy to jest w ogóle możliwe? mam strych niezamieszkany, cała instalacja mogłaby być tam rozłożona.
Re: Rekuperacja - montaż w domu z wentylacją grawitacyjną
Nie ma problemu że budynek ma juz 15 lat, ale musisz się liczyć z dużą inwestycją i lepiej nie oszczędzać na rekuperacji bo źle zrobiona będzie oznaczac pieniądze wyrzucone w błoto. Jakbyś miała więcej pytań, pisz śmiało.
nie oszdzedzaj znajdz najlepsze
Mam podobny problem. Po kilku latach w domu pojawiła się wilgoć i pleśń. Zastanawiamy się nad rekuperatorem. Podoba mi się ten HRU-WALL. Ma sporo pozytywnych opinii. Czy ktoś z Was ma go u siebie w domu ?
-
Jest możliwa, ale nie ma, co oszczędzać. Miałem podobny problem i skorzystałem z usług DD Projekt, więc gorąco polecam ich
rekuperacja jest mega dobrym rozwiazaniem, a w nowym budownictwie jest to wręcz warunek konieczny, by tam taka rekuperacja była.