Jaka wanna akrylowa czy stalowa?
Regulamin forum
Sponsorem jest Oczyszczalnie przydomowe oraz Zbiorniki na deszczówkę - zobacz artykuły eksperckie: Hydraulika
Sponsorem jest Oczyszczalnie przydomowe oraz Zbiorniki na deszczówkę - zobacz artykuły eksperckie: Hydraulika
Re: Jaka wanna akrylowa czy stalowa?
Akrylowa droższa, kolega musiał się pomylić. Kształt też ma istotne znaczenie, szczególnie w kontekście małowymiarowych łazienek. Ale klasyka typu oparcie z jednej strony i pionowa ściana z drugiej, wanna na planie prostokąta też się sprawdza nieźle, już jestem przyzwyczajony do kąpania się w takiej.
Też uważam, że wanna akrylowa jest lepsza, ale musi to być dobrej jakości akryl, a nie jakaś chińska podróbka. Przekonuje mnie fakt, że zdecydowanie dłużej i lepiej trzyma ciepło, więc kąpiel jest zdecydowanie bardziej przyjemna. Aktualnie będę zmieniać wannę i zastanawiam się nad wanną z hydromasażem. Moja przyjaciółka ma bardzo ładną wannę tego typu, więc prawdopodobnie zdecyduję się na taką samą, a jest to wanna z hydromasażem Silla. Jest całkiem zgrabna, ale wygląd to jedno, a przede wszystkim liczy się wygoda użytkowania i to mnie najbardziej przekonuje. Aż 18 dysz masujących i to bez wystających końcówek zapewnia niesamowity komfort kąpieli. Ponadto łatwo ją się czyści dzięki powłoce NANO. Przyjaciółka jest bardzo zadowolona, a jak miałam okazję z niej skorzystać, to zrozumiałam dlaczego.lolek pisze:Akrylowa - rysuje się, ale jest zdecydowanie bardziej ekonomiczna niż stalowa, dużo lepiej trzyma ciepło wody znajdującej się w środku. Ważne to szczególnie dla osób, które lubią długie kąpiele. Poza tym przydatne w ogóle. Rysy w ogóle mi nie przeszkadzają, to tylko wanna, a nie najnowszy model Mercedesa. .
a w czym lepsza od stalowej?
Zastanawiam się nad tym samym, wielu radzi mi, aby umieścić wannę stalową, ponieważ jest bardziej trwałe, ale to jest droższe odpowiednio.
A czym różni się jedno od drugiej ? Ja mam wannę akrylową.
Ja mam wannę akrylową
Ja mam kabinę prysznicową i chce ją wymienić. Kabina jest z brodzikiem. Teraz bym chciał po prostu z deszczownicą.