Ile kosztuje wybudowanie fundamentów?
Regulamin forum
Sponsorem działu jest - Kręgi betonowe - zobacz firmy budowlane z kategorii: Budownictwo - artykuły eksperckie - Prace murarskie
Sponsorem działu jest - Kręgi betonowe - zobacz firmy budowlane z kategorii: Budownictwo - artykuły eksperckie - Prace murarskie
Re: Ile kosztuje wybudowanie fundamentów?
Hmmmm to trudne pytanie ile może kosztować, fundamenty pod projekt się buduje, bez piwnicy wyszło 16 tysięcy złotych ale to może być tańsze, ja celowałem w jakość.
musisz się liczyć z kosztem co najmniej 10 tys.
Koło 15 tysięcy musisz liczyć.
15 minimalnie jak nie ma żadnych problemów z papierami i zgodami.
Wydaje mi się, że 20 tysięcy musisz przygotować. Zależy jaki dom, jaka wielkość , powierzchnia. Możesz zgłosić się do firmy budowlanej z prośbą o wycenę. Wtedy będziesz miał wszystko czarno na białym.
Max. jakieś 18 tys.
Wszystko zależy jeszcze od wielkości danego budynku.
-
Warto również nie zapomnieć o hydroizolacji fundamentów, która zapobiega późniejszym problemom z wilgocią i woda. U nas nie mogło się bez niej obejść widząc jakie problemy mieli sąsiedzi. Postanowiliśmy wybrać sami zaprawę padło na WaterBlock natomiast ekipa nam ją wykonała. Bardzo sobie chwalili za elastyczność i wydajność. Gdy sprawdzali po kilku miesiąc wszystko piknie trzyma i zamaskowała wszystkie pęknięcia. Podobno sami teraz mają zaczynać na niej działać na stałe
U nas izolacją fundamentów zajmowała się firma hydroizolacje.pro i bardzo profesjonalna firma. Przy budowie domów fundamenty to dopiero początek skomplikowanej drogi do ukończenia budowy. Jednak gdy siedzisz i patrzysz na swój ogród wszystkie nerwy odchodzą w niepamięć.
Obecnie waha się od 15.000 - 25. 000 zł, zależy od powierzchni domu.